Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermeksziget Montessori Óvoda: Visszatekintés a félévre

2017.01.18

Szeptemberben a legfontosabb feladatunk az új gyermekek beszoktatása, környezetünk megismertetése, az érzelmi biztonságuk megteremtése volt.

A szülők részére biztosítottuk a fokozatos beszoktatás lehetőségét, amit sokan igénybe is vettek. A nagyobbak részére elindultak a külön foglalkozások szervezése.

Októberben az önkormányzat a nagycsoportos, iskolába készülő gyermekek részére ingyenes óvodai úszásoktatást indított 6 héten keresztül 12 alkalommal. A szülők örültek, hogy gyermekeik megismerkedhettek a vízzel és önállóbbak, magabiztosabbak lettek. Október 4-én a hagyományainkhoz híven megtartottuk a Szüreti mulatságunkat, ami vidám hangulatban telt. Szőlőt préseltünk, mustot ittunk, körjátékokat játszottunk, táncoltunk.

November hónap kiemelkedő eseménye a Márton napi lámpás felvonulás volt. A teraszon rövid kis libás műsorral köszöntöttük az ünnepet és a szülőket, majd együtt körbe sétáltuk az óvodát kézben a kis lámpásokkal, ami igen szép és hangulatos látvány volt a sötétben. Ezután megvendégeltük a jelenlévőket egy kis zsíros kenyérrel, pattogatott kukoricával, forró teával, ami nagyon jól esett mindenkinek. November 16-án Bús Balázs polgármester látogatott el óvodánkba és megtekintette a kerületben elindított népzenei előadást és foglalkozást, melynek keretében Szerényi Andrea mutatta be a gyerekeknek a hagyományos népzenét és táncot, melynek célja a magyar zenei nevelés megismertetése és a néphagyományok ápolása volt. Ebből az alkalomból sajtótájékoztatót is tartott a média számára.

Decemberben minden gyermekünk a Télapót várta, aki el is látogatott a csoportokba. Hozott ajándékot, amit a kis krampusz segítségével osztott ki. Szólt egy pár jó szót a gyerekekhez, akik megígérték, hogy jövőre is várni fogják, addig is jól viselkednek majd. Dallal, verssel búcsúztattuk a jóságos, kedves öreg Télapót. December 19-én tartottuk a tornateremben a közös Karácsonyváró ünnepélyünket. Stefán Mariann óvodavezető köszöntötte az óvoda gyermekeit. Minden csoport elmondta az alkalomra tanult verseket, majd közösen énekeltünk Karácsonyi dalokat. Gitáron közreműködött  Kasza  Tibor. Ezután a csoportokban birtokba vehették a gyerekek az új játékokat, egész délelőtt játszottunk, énekeltünk, zenét hallgattunk. Elfogyasztottuk a karácsonyi finomságokat.

 

Kellemes Ünnepeket Boldog Új Évet kíván az óvoda összes dolgozója

 

Stefán Mariann Óvodavezető