Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mosolygó óvoda áprilisi összefoglalója

2016.06.26

Április 5.:A hónapot egy ovis bábelőadással indítottuk, ahova Nyáry Bernadettet hívtuk. Betti évek óta visszatérő előadója az intézménynek. Most a „Nyúlkaland” című előadásával varázsolta el az óvoda gyermekeit. Változatos hangszínével hamar mosolyt csalt minden gyerkőc arcára. Lendületes, interaktív műsorait a jövőben is szívesen tesszük be az óvodai rendezvényeinkbe.

Ebben a hónapban tartottuk a szülői munkaközösséggel szokásos 2. megbeszélésünket, ahol a következő hónapok eseményeit gondoltuk át közösen. Színes ötleteikkel, észrevételeikkel sokat segítik az óvoda mindennapjait. Az óvoda elmúlt éveiben nagyon nyitottak, és partnerei vagyunk minden szülők által szervezet megmozdulásnak.

Április 14.- én kaptak lehetőséget egy nyílt nap keretében azok a gyerekek és szülők, akik szeptembertől a Mosolygó óvodát gondolták az oktatás következő színterének. Sok érdeklődő és apró csemete kukkanthatott be a csoportok napi életébe, kalandozhatott el a játékrengetegbe.

Április 19.-én az intézmény vezetője, és tagintézmény vezetője a Kelta utcai bölcsődében tartott szülői értekezletet. A szülők érdeklődhettek, kérdéseket tehettek fel illetve felmerülő kételyeikre kaphattak választ. Aki a nyílt napon nm tudott ellátogatni az intézményekbe, ezen a megbeszélésen közelebbről is megismerhette óvodában folyó pedagógiai munkát.

Április 27-29 között került megrendezésre az évekre visszavezethető Kresz- napok. Gyermekeink játékos formában sajátíthatják el a gyalogos, illetve a közutakon betartandó szabályokat egy mini kresz- pálya segítségével. A program sikerét támasztja alá, hogy évről – évre ügyesebbek, a kresz szabályait már jól ismerik és helyesen használják.