Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mosolygó óvoda májusi összefoglalója

2016.06.26

A hónap első hete az édesanyák köszöntéséről szólt, ezt a csoportok különféleképpen valósították meg. Míg egyes csoportok a hagyományos csoportos köszöntést, mások a Duna-parti közös pikniket helyezték előnybe. Természetesen a mondanivaló minden esetben az édesanyák megünneplése volt.

Május 12.-én részt vettünk egy pályázaton, ahol a „Biztonságos Óvoda”cím megszerzése volt a cél. Az óvodában a Delfin csoportos gyerekek vettek részt egy 35 perces foglalkozáson, ahol az általunk már jól rögzített ismeretekre támaszkodva feleltek a kérdésekre, játszották le az élethelyzeteket, mozgásos játékokat. A gyerekek jól teljesítettek, így az óvoda megkaphatta a címet.

Ebben a hónapban az óvoda minden csoportja látogatást tehetett a Tarzan- parkba, ahol 2 órát eljátszhattak a gyerekek. Az ügyességi játékok, a szabad játék egy több ezer négyzetméteres területen volt biztosítva. A gyerekek élményekkel megtelve meséltek még heteken át az itt zajló eseményekről.

Május 19.- én és 20.- án gyermekeink lehetőséget kaptak egy dunai hajózásra. A felajánlás az Óbuda SE jóvoltából valósulhatott meg, akikkel már évek óta gályázhatnak a gyerekek. A biztonsági előírásoknak megfelelően 20-25 percet töltöttek gyermekeink a Dunán. megtapasztalhatták a nyílt vizet, a természeti jelenségeket, a folyó milyenségét.

Május utolsó péntekén tartottuk Gyermeknapi rendezvényünket, melyet az alapítvány megszervezésével történik. A rengeteg ügyességi, és akadálypályákon kívül arcfestés, csillámtetoválás, és hajfonás is színesítette ezt a napot. A programot Kovácsovics Fruzsina műsorával tettük hangulatosabbá. Az óvoda, és az alapítvány itt köszönte meg a szülők egész éves munkáját, melyre a jövőben is számít.