Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermeksziget Óvoda bemutatkozó

2008.09.30

 

ÓVODAI BEMUTATKOZÓ

 

 

 

Óvodavezető: Stefán Mariann

Óvodavezető helyettes: Orosz Károlyné

 

Óvodánk Budapest határán, Békásmegyeren a Duna felőli oldalon található.

Intézményünk 6 csoporttal működik, csoportszobáink tágasak, világosak. Az épülethez tágas udvar tartozik, ahol folyamatosan bővítjük a mozgásfejlődést, szolgáló játékeszközöket, így biztosítjuk az egészséges életmód szokásainak kialakítását, a mozgástevékenységek gyakorlását. Óvodánk 1991 óta Maria Montessori módszerével működik.

A gyermekek vegyes életkorú csoportban vannak, természetessé válik egymás segítése, elfogadása, hogy a nagyobbak segítik a kisebbeket.

Célunk: harmonikusan fejlődő, sokoldalú, kreatív, kiegyensúlyozott, segítőkész, egészségesen élő gyermek nevelése, derűs, nyugodt, családias légkörben.

Nevelési alapelvünk a gyermekszeretet. A harmonikus, nyugodt, egymásra figyelő óvodai életben a játékot tartjuk elsődlegesnek. Erre alapozzuk a gyermekek igényeihez, életkori sajátosságaihoz, testi képességeihez igazított tapasztalatszerzéseket. Hangsúlyozzuk a családdal való együttműködést, a nyílt és jó szándékú párbeszédet, mely nélkül az egészséges és sérült gyermek nevelése nem lehet teljes.

Feladataink:

  • érzelmi biztonság és szociális készség kialakítása,

  • a gyermek testi-lelki szükségleteinek kielégítése,

  • a gyermek a közösségben érezze jól magát,

  • szabadon tevékenykedjen, kommunikáljon,

  • egészséges életmód kialakítása, az érzelmi nevelés, a szocializáció biztosítása,

  • képességfejlesztés, az érzékelés különböző tapasztalatain keresztül,

  • értelmi nevelés a fejlesztés megvalósítása.

 

SEGÍTS NEKEM HOGY MAGAM CSINÁLHASSAM!” (Maria Montessori)

 

A gyermeki aktivitás feltétele a szabad mozgás, változatos tevékenység, fontos a köré felépített környezet, melyben legjobban érvényesül a gyermek szabadsága.

Montessori egyik alapvető elve:

Nem a tudás mennyisége a fontos, hanem a képességek fejlettsége.”

A nevelés többi területére is nagy hangsúlyt fektetünk, a napirendbe beépítve, énekelünk, verselünk, mesét mondunk, számolunk, festünk stb.

Hagyományaink az évszakhoz kapcsolódó ünnepek, az őszi „Kölyök Nap”, valamint május végén az „Iskolások napja” és a „Majális”.

A szülők igényei szerint tevékenységünket főleg mozgással kapcsolatos külön órák szervezésével egészítjük ki. (úszás, játékos torna, művészi torna kezdő és haladó, kosárovi, kézműves foglalkozás).

 

Budapest, 2007. március 7.

Stefán Mariann

óvodavezető